Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


"Kell a vers!"

2014.04.20

 "Kell a vers!"

 

 

Április van. A természet ébredésén túl a versszerető embereknek a magyar költészet napja jut az eszébe. Hagyománnyá vált, hogy e jeles nap kapcsán szavalóversenyeket rendeznek, népszerűsítve ezzel a magyar nyelv szépségét, a verseket. Így zajlott ez az idei évben is. Diákjainknak két versmondó versenyen szurkolhattunk.

József Attila születésének napján, április 11-én rendezte meg a balatonszárszói általános iskola a hagyományos József Attila Szavalóversenyt, ahol iskolánkat Kovács Virág Lea 8. osztályos tanuló képviselte. A két korcsoportban megrendezett megyei döntőn tizenhét település húsz iskolájának 41 diákja szavalt. A verseny kiírásának megfelelően két verset (egy kötelezőt és egy szabadon választottat) kellett elmondania a versenyzőknek. Virág a kortárs szerző, Varró Dániel versének tolmácsolásával kiérdemelte a szakemberek dicséretét, és mosolyt csalt a zsűritagok és a közönség arcára.

A Kaposvári Kistérségi Közkincs Egyesület versmondó versenyének döntőjét április 12-én rendezték Zimányban a versenyzők és lelkes támogatóik számára. A középdöntőkön kitűnően szereplő tanulóink: Bogdán Helga, Fehér Levente, Orbán Zsófia az alsó tagozatosok, Kovács Virág Lea, Kurucz Karina, Süle Lilla a felső tagozatosok színeiben indultak. Diákjaink színvonalas előadásukkal elnyerték a közönség és a zsűri elismerését, így nem csak a díjazottak, hanem a résztvevő hallgatóság is élményekkel gazdagabban térhetett haza. Reméljük, jövőre is alkalmunk lesz megmutatni tanulóink tehetségét; költőink humorát, iróniáját, érzéseit verseiken keresztül.

Helyezettek:

Az alsó tagozatosok korcsoportjában:

 

I. helyezést ért el Orbán Zsófia 3. osztályos tanuló

 

Felkészítő tanító: Molnár Mária

 

II. helyezett lett Fehér Levente 1. osztályos kisdiák

 

Felkészítő tanító: Balogh Zsuzsa

A felső tagozatosok korcsoportjában:

 

I. helyezést ért el Kovács Virág Lea 8. osztályos tanuló

 

II. helyezett lett Süle Lilla 7. osztályos diák

Felkészítő tanáruk: Bögös Lászlóné

 

Szeretettel gratulálunk a résztvevőknek!