Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ballagási és tanévzáró ünnepség

 

Ballagási és tanévzáró ünnepség

Hagyományaink szerint az utolsó tanítási nap délutánján bensőséges keretek között, megható gondolatokkal, dalokkal, személyre szóló üzenetekkel köszönte meg a 27 nyolcadikos diák és Baintner János szülő a pedagógusok munkáját, majd szombaton számos meghívott vendég, a szülők, rokonok és társaik körében vettek végső búcsút iskolájuktól.

A sportcsarnok színpadán előadott, „A ma meghitt pillanatai, a holnap emlékei” című zenés verses összeállításuk könnyeket csalt a jelenlévők szemébe.  A hetedik évfolyamosok az iskola zászlójának átvétele után hasonlóan lélekemelő műsorral, útravaló gondolatokkal búcsúztatták a ballagókat.

A főigazgatónő búcsúbeszédében Müller Péter szavaival köszönt el az iskola valamennyi dolgozója és diákja nevében a ballagóktól: ‎"Minden csoda a tiéd lehet, a legmerészebb álmaidat is megépítheted – de csak lassan. Téglánként. Minden tégla lerakásához türelem kell, kitartó szorgalom, s főleg hit, hogy ebből végül ház lesz. Minden egyes téglánál látni kell a házat! Ez a hit." Megköszönte a szülők partnerségét, a kollégák munkáját, az önkormányzatok és civil szervezetek támogató hozzáállását, majd egy-egy könyvvel köszönte meg a gyerekek egy-egy területen végzett kiemelkedő munkáját.

Örömünkre szolgál, hogy az évzáró ünnepség keretében kitűnő tanulmányi eredményért további 25 tanuló vehetett át jutalomkönyvet, valamint számos tanuló részesült az önkormányzatok, civil és gazdálkodó szervezetek elismerésében is. Az osztálytermekben az 1 osztályos tanítók 10 kíváóan teljesítő kisdiákot jutalmaztak.

Iskolánk tanulói minden évben megválasztják az év tanárát és diákját. A titkos szavazás eredményét rejtő borítékokat a diákönkormányzat elnökhelyettese, Kovács Boglárka nyitotta fel.  Az év tanára Molnár Csaba tanár úr, az év diákja Baintner Janka, a diákönkormányzat elnöke lett.