Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Projektdélután

2014.02.18

 Karneváli Projektdélután a felső tagozatban

 

A farsang alkalmából kiváló hangulatú projektnapot szervezett az általános iskola felső tagozata február 14-én. A téli időjárás miatt korábban elmaradt rendezvény színes programjai sok gyereket vonzottak.

A próbateremből riói karneváli hangulat hallatszott. A vállalkozó kedvűek Hornyák Hajnalka táncpedagógus segítségével a szamba alaplépéseivel ismerkedtek meg. A lányok nagyon ügyesnek bizonyultak, hisz alig 1 órányi tánctanulás után, az összeállított koreográfiát az aulában a többieknek is megmutatták. A siker nem maradt el!

A projekt másik helyszínén velencei karnevált idéző álarcot készítettek a gyerekek tanáraik segítségével. Az ügyes kezű diákok a gipszből készült alapra csodaszép mintákat festettek. Az elkészült munkákat a délután során ki is állítottuk az aulában, így mindenki megcsodálhatta az alkotásokat.

A diákok kvízjátékban is összemérték tudásukat.  A téma természetesen a farsangi szokások, karneválok voltak. A nyertesek a Fogi Színháza jutalomkönyveit kapták. 

A délután második fele a szamba bemutatóval kezdődött, amely nagy tapsot kapott. Majd az osztályok farsangi finomságokat készítettek. Az édesszájúaknak kókuszgolyót gyúrtak, míg a gyümölcsöt kedvelőknek gyümölcssalátát, illetve bólét állítottak össze. Az ínycsiklandó bólék díszítése is szemet gyönyörködhető látványt nyújtott.