Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zeneiskolai tanévzáró növendék hangverseny

Zeneiskolai tanévzáró növendék hangverseny 2016. június 2.

„Az életet álommá kell átalakítani, s álmunkból valóságot formálni.” /Pierre Curie/

Nyilvános hangversenyen mutatták be tudásukat az alapfokú művészeti iskola klasszikus zene zongora tanszakos növendékei, Molnárné Egri Júlia tanítványai.
A zongorajáték gondolkodásra, logikai összefüggések meglátására nevel. A tanulók önuralma, koncentráló készsége fejlődik, mikor társaikat meghallgatják. Megtanulnak örülni egymás sikerének.
A dinamikailag szép megszólaltatásokat érdekessé tették, a „Számomra miről szól az előadási darabom?” című számítógépes prezentációk. Az igényes ritmikai, dallami, dinamikai kivitelezések mellett látványosságot fokozó csodálatos virágkompozíciókat, különleges kerteket, természetei szépségeket is megcsodálhattunk. A felső tagozatosok bemutatójából természetesen nem hiányozhattak a zeneszerzők arcképei, hiszen róluk zeneirodalomból már tanultak. A kicsik darabjaiban megjelenő növények és állatok, és a végzősök darabjaihoz jól illeszkedő életképek, érzések maradandó emléket nyújtottak a szülőknek és tanáraiknak egyaránt.
A hangverseny megható zárásaként a ballagó tanítványoktól elbúcsúztak társaik és Julika néni. Útravalóul a művészeti neveléshez illeszkedő idézetekkel kedveskedtek nekik.
Gratulálunk minden zongora tanszakos diáknak!
Köszönjük a szülők, rokonok, pedagógusok megjelenését, és valamennyi érintett egész éves munkáját, támogatását!

 

 

     13310415_1119070668131917_8003040173085776732_n.jpg