Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


„Őseinkkel együtt élünk”

2016.03.23

„Őseinkkel együtt élünk”

 

2016. március 23-án, szerdán a kaposvári Rippl-Rónai Múzeum múzeumpedagógusai által kidolgozott „Őseinkkel együtt élünk” című programon vett részt 30 fő 5-6. osztályos tanulónk. A program célja a tanulók identitásának erősítése, a település felkutatott múltjának bemutatása, a múzeumban folyó munka megismertetése.
Tanulóink a Legyünk mi is régészek programelem során megismerkedtek a régészek munkájával, módszereikkel, a múzeumban folyó munkájukkal.
A restaurálásról című előadás a régészet segédtudományával, a restaurátorok munkájával, a restaurálás fontosságával foglalkozott.
A Miről mesélnek a csontok? - régészeti antropológiai foglalkozáson őseink életébe nyerhettek bepillantást a gyerekek. Választ kaphattak kérdéseikre: Hogyan éltek a falvakban? Mit és hogyan ettek? Milyen balesetek érték őket? Mennyi ideig éltek?...
A Tapintható tárgyak programon a tanulók által és a múzeumból hozott régi tárgyak pénzérmék, cserép darabok vizsgálata, azok korának meghatározása zajlott. 
Az érdekes ismeretterjesztő, interaktív előadásokat, a tapintható tárlatot és a vetélkedőt nagyon élvezték tanulóink, hasznos ismeretekkel gazdagodtak.
Köszönjük Molnár István régésznek, valamint Őszi Zoltánnak és Borzavári Balázsnak a kaposvári Rippl-Rónai Múzeum múzeumpedagógusainak az érdekes és tartalmas napot!