Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Illyés nap 2015

Illyés nap 2015

 

 

2015. november 6-án iskolánk névadójára emlékeztünk. A rendhagyó napot Kovács Gyuláné, iskolánk főigazgatója nyitotta meg, majd a 6. osztályosok adtak ünnepi műsort, melyet osztályfőnökük Bögös Lászlóné állított össze. Az esemény különlegességeként a hangszóróból Illyés Gyula hangját is hallhatták a diákok. Az iskola, a Diákönkormányzat és a Szülői Munkaközösség koszorúzását követően az alsós és felsős diákok képviselői ismertették a nap programját.

 

 

Az alsó tagozatos gyerekek és pedagógusok lázas készülődéssel várták az Illyés napot. Hiszen ez a nap nem a tanulásról szól, hanem az örömről és a jókedvről. Játékos feladatok megoldásával az Óperencián túlra juthattak el. Első próbaként kis kuktává változott át minden gyermek és hamuban sült pogácsát készített, volt aki krumplisat, volt aki túrósat. Amíg a pogácsák pirosra sültek a sütőben, jöhetett a második próba, kézműves foglalkozáson vettek részt a tanulók. Mindenféle csodás lényt-mesebeli szereplőket- varázsoltak ügyes kezeikkel papírból. A közben ropogósra sült pogácsákat jóízűen fogyasztotta el mindenki. 

 

Meglepetésként Nyakigláb, Csupaháj, Málészáj érkezett hozzájuk. Újszerű, ötletes zenés bábelőadást láthattak az Esztrád Színház előadásában. Népi hangszereket, dorombot, kecskedudát és  népi furulyát is bemutatattak.

 

A finom ebéd után következett az utolsó próba. Vegyes csapatokat alkotva megmérettette ügyességét, gyorsaságát, bátorságát mindenki a sorversenyekben. Volt itt mindenféle mulatság a királlyá átváltozástól a hétmérföldes csizmában járásig.

 

Sikeresen teljesítette mindenki a próbákat, eljutottak meseországba, az Óperencián túlra.

 

 

            A felső tagozatosok programja a Fény nemzetközi évéhez kapcsolódott. A megnyitó után az otthonról hozott világítással kapcsolatos tárgyakból az aulában rendezte be minden osztály a kiállítását. Volt itt a petróleumlámpától a mécsesen át a neoncsőig  minden, ami a fénnyel kapcsolatos.

 

Kilenc órától az osztályok két-két csapatra osztva nyolc állomáson bizonyíthatták rátermettségüket játékos, érdekes feladatok megoldásával. A pedagógusok többek között árnyszínházzal, filmfelismeréssel, árnyékkép készítéssel, napfogyatkozás-színjátékkal, vetélkedővel várták a diákokat. Minden jól teljesített feladat után egy-egy betűt kaptak a csapatok, melyből a végén kirakhatták a Fény éve feliratot.

 

Hogy ne csak az elmét, hanem a testet is megmozgassák, délután a sportcsarnokban játékos sorversenyen mérhették össze ügyességüket az osztályok 12-12 fős csapatai István bácsi vezetésével. A versenyszámok teljesítése közben sokat nevettek a versenyzők és  a nézők is. A képzeletbeli dobogó elő helyére a rangidős 8. osztály állhatott fel, de külön dicséretet kapott a legsportszerűbben versenyző 5. osztály, aki az előkelő második helyet szerezte meg.

 

Minden alsós és felsős diák vidám, élményekkel teli napot tölthetett együtt.