Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SIKERÜLT!!!!!!!!

SIKERÜLT!!!!!!!!

„Az ember akkor fedezi fel önmagát, amikor megmérkőzik az akadállyal.”
/Antoine de Saint Exupéry/
A megfelelő középiskola kiválasztása az első olyan döntés, ami valódi átgondolást kíván mind a gyermek, mind a szülők részéről. Hiszen ezek az első meghatározó lépések az ember életében, amelyeket a szakmaszerzés vagy a felsőfokú képzés irányába tesz. 
Iskolánk több oldalról igyekezett megkönnyíteni a döntést.
A gimnáziumban és szakgimnáziumban tovább tanulni kívánók sikeres központi írásbeli felvételi vizsgája érdekében magyarból és matematikából szeptembertől heti rendszerességgel felvételi előkészítőt szerveztünk. 
Középiskolában tanító tanárok és tanulók érkeztek hozzánk, akik bemutatták intézményüket és sok egyéb hasznos információval szolgáltak. 
Szép számmal vettek részt nyolcadikosaink a középiskolák által szervezett nyílt napokon, melyek keretében tanórákat is látogattak. 
A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében tapasztalatot szerezhettek a munka világáról is, hiszen üzemlátogatáson voltak, pályaválasztási előadást hallhattak, valamint részt vettek a Budapesti Szakmasztár fesztiválon.

Örömmel számolhatunk be arról, hogy mind a 24 fő végzős tanulónk felvételt nyert. 88%-uk az első helyen megjelölt középfokú intézményben folytathatja tanulmányait. Nyolcadikosaink 42%-a szakközépiskolában, 25%-uk szakgimnáziumban, 33%-uk gimnáziumban kezdi meg a következő tanévet, így érettségit adó iskolában összesen 58%-uk tanul tovább.
Bízunk benne, hogy tanulóink megállják helyüket életük következő lépcsőfokán is!

 

13165877_1105303009508683_4472839607916862614_n.jpg