Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


"Felsősök leszünk! "

"Felsősök leszünk!"

Kilencedik alkalommal szervezte meg iskolánk a „Felsősök leszünk!” innovációt a negyedik évfolyamos tanulók számára, melynek során a gyerekek alsóból felső tagozatba lépését igyekszünk megkönnyíteni. A program csúcspontja idén június 7-e volt. Ezen a napon a leendő felső tagozatos pedagógusok a tantárgyukhoz kapcsolódó, játékos feladatokkal adtak lehetőséget az ismerkedésre, a gyerekek érdeklődésének felkeltésére.
Reggel az iskolapszichológus bevezetője után izgalommal, kíváncsisággal telve indult útnak a csapat a két osztálytanító: Ágfalvi Adrienn és Vass Dorina, valamint a leendő osztályfőnök: Berta Erika kíséretével, hogy egy jó hangulatú gyalogtúrán jussanak el a somogyjádi Vendégházhoz, ahol az egész napot töltötték. 
A kézműves foglalkozáson mindenki színes nemezlabdát készített, amit haza is vihetett szép emlékként magával, majd közösségépítő játékokat játszottak.
A történelem szakos Molnár Csaba tanár bácsi foglalkozásán Somogyjád múltjával ismerkedhettek meg, illetve bővíthették ismereteiket. Tudásukat a TOTÓ kitöltésével igazolhatták. Vidám dalokkal, játékokkal varázsolta el őket Molnárné Egri Julika néni. A Balaton keletkezéséről szóló mondát ismerhettek meg Marcsi néni (Bögös Lászlóné) tolmácsolásában, majd a hozzá kapcsolódó, játékos feladatok megoldásával mélyíthették el frissen szerzett ismereteiket.
A gondosan parkosított Vendégház udvarán Bogár István bácsi megtanította nekik a „Méta” nevű játékot, amit örömmel játszottak.
A nap folyamán több felsős tanár is meglátogatta az osztályt. A nap végére a szülők is meghívást kaptak. A közös szalonnasütés, a beszélgetések további lehetőséget adtak a szülőknek, a gyerekeknek és a pedagógusoknak egymás jobb megismerésére, kapcsolatuk kialakítására. Reméljük, hogy e tartalmas, élménydús, vidám hangulatú, új ismeretekkel bővülő, jó kedvben gazdag nap emlékezetes marad tanítványaink számára és hozzásegíti őket a felső tagozatba való gördülékenyebb belépéshez.
Köszönjük Somogyjád Község Önkormányzatának a helyszín biztosítását!

 

A mappában található képek előnézete "Felsősök leszünk!"