Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hulladékból – Hasznosat

Hulladékból – Hasznosat

A St. John’s Egyesület a Tanuló Ifjúságért Alapítvánnyal karöltve pályázatot hirdetett Hulladékból - Hasznosat címmel, melyre egyénileg és csoportosan is készíthettek pályaműveket diákjaink. Céljuk volt, hogy felhívják a figyelmet a szelektív hulladékgyűjtésre, a hulladék újrahasznosításának fontosságára.
Tanulóink rengeteg ötletes pályaművet küldtek be, melyekből kiállítást rendeztünk iskolánk aulájában. Az alkotások elkészítéséhez természetesen a szülői segítség is elkelt, hiszen bizonyos munkafolyamatokhoz nélkülözhetetlen volt a felnőtt jelenléte, így a gyerekek és a felnőttek érzékenyítése egyszerre valósult meg.
A kiállítás megnyitójára és az eredményhirdetésre 2018. március 19-én, hétfőn került sor. A megnyitót színesítette a 2. osztályos lányok divatbemutatója, akik újrahasznosított ruhákban vonultak fel. 
A zsűri tagjai közé az Jelinek Istvánt az Egyesület képviselőjét, Marosvölgyi Valériát a Somogyjádi Alapszolgáltatási Központ intézményvezetőjét, Benke Józsefné volt pedagógusunkat és Horváth András volt diákunkat kértük fel. 
Az értékelés szempontjai között szerepelt az ötletesség, az esztétikum/hasznosság és a kivitelezés.
Az alsós kategória díjazottjai:
1. helyezett lett Bencze Zolta 3. osztályos tanuló, aki autógumiból puffot, illetve kávékapszulából gyönyörű ékszereket készített. 
2. helyezett Helyes Janka és Lóth Noémi 3. osztályos tanulók lettek fonott kosárkáikkal, valamit Uri Kinga 2. osztályos tanuló horgolt kistáskájával.
3. helyezést ért el Katona Levente 1. osztályos tanuló, aki egy ügyességi, célbadobós játékot hozott. 
A felső tagozatosok közül:
1. helyezést ért el három nyolcadik osztályos fiú: Székely Ádám, Szőke Richárd és Takács Máté, akik kupakokból készítettek logikai játékot.
A 2. helyezést is az 1. helyen díjazott fiúk nyerték el Zarándok Attilával kiegészülve PET palackokból készült üvegházukért. 
3. helyezett Széchenyi Szonja lett papírhengerekből készült foteljával. 
A „legaranyosabb alkotás” különdíját Almáshegyi Judit, Bognár Petra, Kovács Virág, Somogyi Luca és Varga Enikő 4. osztályos tanulók kapták Kutyaházukért. 
Az osztályok különdíját az 1. osztályosok kapták perselymalackáikért, illetve a 2. osztályosok az üvegekből készített sakk készletükért.
„Selfie” versenyen is részt vehettek diákjaink. Olyan fotót kellett beküldeniük, mely a beküldött alkotással készült. Az első helyet Bogdán Helga 7. osztályos, második helyet Barti Zsanett és Fehér Panna 3. osztályos, harmadik helyet Széchenyi Szonja 7. osztályos tanulók szerezték meg. 
Gratulálunk a díjazottaknak! 
Köszönjük Ágfalvi Adrienn tanárnőnek a kiállítás berendezését! Köszönjük a zsűri munkáját, a St. John’s Egyesületnek és a közreműködő Tanuló Ifjúságért Alapítványnak program lebonyolításában nyújtott segítségét, nem utolsó sorban köszönjük a szülők és pedagógusok támogató hozzáállását!

 

A mappában található képek előnézete Hulladékból – Hasznosat