Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rendhagyó énekóra MOL-ban a Muzsikás együttessel

Rendhagyó énekóra MOL-ban a Muzsikás együttessel

2018. április 13-án, pénteken a Muzsikás együttes rendhagyó énekórára érkezett hozzánk. Egy tanóra idejére összevonták az iskola tanulóit, akik számára népzenei koncertet adtak a somogyjádi kultúrházban, ahol az osztopáni tagiskola diákjait is vendégül láttuk. 
Az előadás alatt érdekes és fontos információk hangzottak el a hangszerekről, a népzenéről. Az együttes a diákokat is aktivizálta. Céljuk az volt, hogy élményszerűen bemutassák a népzenét, az élő zene fontosságának kihangsúlyozásával. 
A zenei élményhez jutás, az éneklés, a zenetanulás, a zene befogadásának képessége jótékony hatású nem csupán az általános műveltségi szint emeléséhez, hanem a testi lelki harmóniához is. A rendkívül gazdag Kárpát-medencei hagyományos népzene egyszerre ősi és modern ezt a szerepet képes betölteni. Ezért tartja fontosnak a Muzsikás, hogy a jövő nemzedékét megismertesse a népzenével, annak befogadásával. Az együttes 2004 decemberében saját erőből indította a koncertsorozatot a MOL Zrt. segítségével. Köszönjük szépen a fantasztikus előadást!
forrás: http://www.muzsikasband.com/rendhagyo-enekora/

 

A mappában található képek előnézete Rendhagyó énekóra MOL-ban a Muzsikás együttesse